Conditietraining bij longaandoeningen zoals COPD

Mensen met longaandoeningen zoals chronische bronchitis, emfyseem of andere ademhalingsklachten of te wel COPD hebben veel baat bij de juiste fysiotherapie. Training bij COPD geeft meer conditie en op den duur meer lucht. Dit vergemakkelijkt het dagelijkse leven van de longpatiënt enorm.

Het uithoudingsvermogen groeit, er ontstaat meer zelfvertrouwen doordat mensen niet na iedere paar stappen  moeten rusten. De fysiotherapie bij COPD wordt gegeven door gespecialiseerde fysiotherapeuten. Dat kan één op één voor bijvoorbeeld betere ademhalingstechnieken en technieken om beter slijm te verwijderen, maar het grootste deel bestaat uit een trainingsprogramma van 12 weken, twee maal een uur in de week, in kleine groepjes in onze sportzaal.

De training bestaat uit looptraining, fietstraining en krachttraining. Het programma wordt persoonlijk aangepast en u krijgt een huiswerkprogramma. Aan het begin krijgt u een aantal testen. Deze worden aan het eind van het programma herhaald om uw vorderingen te beoordelen. Wat levert dit u op? Minder benauwdheid, meer uithoudingsvermogen en u leert verantwoord bewegen, zodat u daarna zelfstandig uw conditie op peil kan houden.